Адвокат Александър Кашъмов работи като правен експерт в неправителствената организация Програма

...
Адвокат Александър Кашъмов работи като правен експерт в неправителствената организация Програма
Коментари Харесай

Адв. Александър Кашъмов пред BG VOICE: Публичността е неизменна, когато говорим за хора, заемали високи постове

Адвокат Александър Кашъмов работи като юридически специалист в неправителствената организация Програма достъп до информация, той се занимава  и с каузи, свързани с права на индивида, административни, цивилен, наказателни и търговски каузи и разяснява пред BG VOICE ареста на някогашния министър председател Борисов, както и какво значи ” акция по неотложност”.

“Неотложност – дали е била налице или не в съответния миг, не можем да гадаем. Това е състояние, при което или неотложно би трябвало да бъдат събрани някакви доказателства, тъй като другояче те могат да бъдат укрити, разпилени, унищожени, или когато лицето се готви в къс интервал от време да извърши закононарушение или да се укрие.”, разяснява адв. Кашъмов.

Той акцентира обаче, че  на българското общество към момента му липсва задоволително информация към ареста. След като,  закона разрешава такива дейности, следва единствено да забележим, дали са били на разположение всички условия на необходимост, разясни още адв. Кашъмов.

“Действията са свързани безспорно с наказателно произвеждане, само че би трябвало да забележим какви са  доказателствата и обвиняванията.  Става дума за политически лица, по тази причина обществото би трябвало да получи пояснения и задоволително изчерпателна информация.”, изяснява юристът.

Адв. Кашъмов счита, че  към момента е рано да се каже дали са нарушени гражданските права на някой при тази акция.

“Публичността е неизменима, когато приказваме за хора, заемали такива високи постове, само че съгласно мен,  трябва да се завърши с тези показни акции в България.”, безапелационен е Кашъмов.

Липсата на доверие на една институция към друга, в тази ситуация на полиция към прокуратура не е казус, само че това не е изискване на необходимост, счита още юрист Кашъмов, който разяснява още, че се надява това, да не опорочи цялото следствие.

“На мен ми се коства основателно,  да се търсят отговори от министъра на вътрешните работи. Все отново, става дума  за арест на водач на партия, която е в съпротива, който е бил министър-председател. Логично е поясненията да бъдат дадени от министър Рашков, като началник на Министерство на вътрешните работи, те са нужни освен на депутатите, само че и на обществото.”, заключи адв. Кашъмов.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР